Behandelingsstrategie frequente hand- en polstraumata

foto polsfractuur met plaat
Behandelingsstrategie frequente hand- en polstraumata


19 september 2023

Als deel van een drieluik, zullen op deze eerste avond Dr Wetzels en Dr Lambrecht van het Sint-Andriesziekenhuis Tielt spreken rond frequente hand -en polstraumata.

Aansluitend vragen we telkens een handtherapeut om de nieuwste revalidatie richtlijnen toe te lichten. Voor deze avond is dit collega Tom Lattré. Hij werkte 18 jaar in het ziekenhuis van Waregem heel nauw samen met de handchirurgen Dr. Van Holder en Dr. Sioen. In 2006 startte hij zijn eigen praktijk en in 2022 maakte hij volledig de overstap naar zijn praktijk in Dikkebus, nabij Ieper.

Zijn praktijk behandeld voor 95% aandoeningen van het bovenste lidmaat. Op wetenschappelijk gebied is hij eerste auteur van 3 hand-gerelateerde publicaties en 2 publicaties als co-auteur. Zijn research mocht hij presenteren op enkele Europese – en wereldcongressen handchirurgie. Tevens is hij 10 jaar bestuurslid geweest van de Belgian Hand Therapist, waarvan bijna 6 jaar voorzitter. Verder is hij ook “Belgian - & European Certified Hand Therapist”.

In het voorjaar en najaar van 2024 zullen aansluitend nog twee wetenschappelijke avonden worden georganiseerd in samenwerking telkens met een handtherapeut. De onderwerpen van die avond zullen betrekking hebben tot enerzijds peesletsels, CRPS en vervolgens kleine letsels en trauma vingers.
De besproken fracturen deze avond zijn:
  • polsfractuur
  • scafoid fracturen
  • metacarpaal fracturen
  • falanx fracturen
  • skiduim
  • volaire plaat letsels
Telkens worden de behandelingsopties (zowel chirurgisch als conservatief), de immobilisatie (duur, gips/spalken,...) en de fysiotherapie-rehabilitatie besproken.

De accreditatie is goedgekeurd en de accreditatie voor de BB manuele therapie ook.

OPGELET! Inschrijving via Pro-Q-Kine.

Niet-axxonleden betalen 40 euro voor de inschrijving.  We vragen om op voorhand te  storten op volgend rekeningnummer BE88 0014 8136 8741 (tav VKT vzw, Mgr. Christiaensstraat 4, 8700 Tielt). Mededeling: datum activiteit en naam deelnemer. Lees de pagina FAQ voor meer info